Prohledat tento blog

pondělí 24. října 2016

Šampony a kondicionéry s květinovým octem a bez silikonů

Silikony se do šamponů přidávají za účelem vyhlazení povrchu vlasu. Ovšem nijak vlas nezvlhčí ani nevyživí, pouze uzavřou, jakoby zalepí. Suché vlasy tedy nemají šanci se nijak vyživit a krásné jsou pouze na pohled. Týká se to zejména vlasů barvených, kudrnatých a vlnitých. Kromě toho, že silikony uzavírají vlas, dráždí také pokožku hlavy a vlasy celkově zatěžují.

Pokud si umyjete vlasy produktem se sulfáty a silikony, bude proces následující: sulfáty vlas umyjí a odmastí, nicméně také vysušují. Silikony jej pak zarovnají a vyhladí. Poslední kapku jim dodáme fénem či žehličkou. Vaše vlasy pak navenek vypadají silné a zdravé, ve skutečnosti jsou ale suché a porézní. Většinu silikonů z vlasů dokážou odstranit pouze sulfáty, vzniká tak začarovaný kruh.

Jak silikony poznáme podle výčtu složek na obalu? Pátrejte po koncovkách –cone a –xane. Chcete svým vlasům dopřát něco lepšího? Najeďte na produkty bez silikonů. Potřeba je ale vlasy nejprve umýt alespoň dvakrát nějakým šamponem s obsahem sulfátů a bez silikonů, aby se zbylé silikony vymyly.

Poté vyzkoušejte bezsilikonovou péči o vlasy a začít můžete bezsilikonovými šampony s kondicionéry Missha. Je jen na vás, zda dáte přednost řadě s vůní lotosu nebo tou vonící po růžích.


Jak budou na vaši hřívu působit? Používáním se zlepší dodání živin do vlasu. Olej z kamélie, extrakt z lotosu nebo z růže, květinový ocet a arganový olej o vaše vlasy náležitě pečují a udržují je hydratované. Květinový ocet má schopnost vlas zbavit nánosů a nečistot. Udržuje pokožku hlavy mírně kyselou, což je velmi prospěšné.

Šampon a kondicioner jsou vybaveny praktickou pumpičkou a mají krásné obaly. Mohou se stát i milým dárkem pro někoho, komu jeho vlasy nejsou lhostejné.


Žádné komentáře:

Okomentovat