Prohledat tento blog

pondělí 2. května 2016

Ošetření kyselinami pro krásu?

Chemický peeling pomocí speciálních kyselin je celkem známá věc. Pod tímto pojmem si sice možná někteří z nás představí drastickou chemickou proceduru, ale při správné koncentraci kyselin je prospěšný. Kyselinám AHA (alfa-hydroxykyseliny), BHA (beta-hydroxykyseliny) a PHA (poly-hydroxykyseliny) se mnohdy říká kyseliny ovocné, protože se mnohé z nich přirozeně vyskytují v ovoci.

Jaký účel ovocné kyseliny v kosmetických produktech mají? Hloubkové ošetření s exfoliační funkcí (odstranění odumřelých kožních buněk) a kontrolu nadměrného množství mazu. Pleť by měla být jemnější, zářivější a čistější. Koncentrované přípravky patří o rukou dermatologa, ale ty méně koncentrované můžete vyzkoušet doma. Třeba peelingový krém a pěnu Missha z řady Super Aqua.

Pleťová peelingová pěna Super Aqua Smooth Skin Peeling Mousse se aplikuje jednou až dvakrát týdně na suchý vyčištěný obličej, nechá se působit a po 5 až 10 minutách smyje. Pak se doporučuje použít hydratační krém. Díky obsahu všech tří skupin ovocných kyselin a extraktu z limetky kontroluje dobře tvorbu mazu, poradí si s mrtvými buňkami a dokáže odstranit i tolik nenáviděné „černé tečky“. 


Druhým peelingovým produktem řady Super Aqua je hydratační peelingový krém Super Aqua Smooth Skin Peeling Cream. Nemusíte se bát podráždění pokožky peelingovým procesem, krém je překvapivě jemný a dobře hydratuje. Zde je zajištěna péče dvou skupin kyselin (AHA a PHA) a složky pro zjemnění podráždění a dodání vody pleti.


Žádné komentáře:

Okomentovat