Prohledat tento blog

pondělí 19. prosince 2016

Hydratace pro suché a popraskané rty

Trpíte na suché, popraskané rty? Na vině může být nejen špatné počasí, ale i nesprávná životospráva. Kůži na rtech nedělají dobře extrémní horka, vítr ani mráz. Vysouší se, praská a šupinkatí. Ne vždy lze ale vinit počasí. Pokud vás trápí popraskané rty celoročně, bude problém někde jinde. Příčina bude pravděpodobně souviset se stravovacími návyky. Vašemu tělu nejspíše chybí určité látky, nejčastěji zinek, železo a vitaminy skupiny B. Naopak škodit rtům mohou některé potraviny a pochutiny, především slané a pikantní, jako smažené brambůrky a slané oříšky. Na vině může být také alkohol. Špatný pitný režim a dehydratace také mohou být problémem. Vleklé potíže s ústními koutky a prasklinami na rtech pak mohou být příznakem nějaké vážnější nemoci, například cukrovky.


Jak praskání rtů zabránit? Kromě dobré životosprávy s dostatkem ovoce, zeleniny, luštěnin, celozrnných obilnin, pivovarských kvasnic, vnitřností, ryb a vajec dodržujte správný pitný režim. V nepříznivém počasí své rty chraňte balzámem. Podrážděné a oschlé rty svádějí k olizování, což poskytne pouze krátkodobou úlevu a prohlubuje problémy.

Chcete pro své rty něco speciálního? Zkuste hydratační esenci MISSHA Care-Full Lip Essence. Obsahuje přírodní extrakty, minerální olej a o rty intenzivně pečuje. Na výběr je ze dvou druhů: hydratační esence s kakaovým máslem a hydratační esence s grapefruitem.

Aplikují se na rty pomocí aplikátoru. Obsažené látky rty zjemňují, vyživují a hydratují, minerální olej jim dodá lesk.

Žádné komentáře:

Okomentovat