Prohledat tento blog

neděle 17. dubna 2016

Šetrné a přitom hloubkové čištění pleti? Vsaďte na řadu s měsíčkem lékařským

Měsíček lékařský (latinsky calendula officinalis) je okrasná letnička, která rozzáří zahradu typickými jasně žlutými až oranžovými květy a zároveň jde o léčivku. Květy jsou spolu s listy a stonky známé svými prospěšnými účinky na kůži i při vnitřním užití. Z měsíčku se vyrábějí masti a přidává se i do kosmetických produktů.

Účinky měsíčku na pleť jsou antiseptické, hojivé a desinfekční. Pomáhá při akné, plísních, infekcích, spáleninách, podporuje tvorbu nových tkání, zklidňuje, regeneruje a hydratuje. Je výborný při mnoha kožních problémech a zlepšuje celkově stav pokožky.

Pravidelné čištění pokožky je potřeba stejně jako důsledné odlíčení veškerého make-upu. Jak to udělat co nejvíce šetrně? Obsah měsíčku může hodně pomoci. V novinkách značky Missha najdeme řadu CALENDULA s výtažkem z měsíčku lékařského určenou pro důkladné a přitom velmi šetrné čištění pleti a odstranění líčidel. Měsíček má za účel pokožku zklidnit, hydratovat, vitalizovat a zjemnit. Co všechno v této řadě najdeme?

Hloubkově čistící pleťový olej

MISSHA Calendula Cleansing Oil pokožku vyčistí a zároveň zvládne odlíčit i velmi odolný make-up. Mastnoty se obávat nemusíte, pokožka bude po použití čistá, jemná a svěží. Jak olej použít? Nanáší se na suchý obličej a masíruje, dokud se make-up neuvolní, pak se pokožka trochu navlhčí, znovu masíruje a vše se nakonec opláchne vlažnou vodou.


Hloubkově čistící pleťový krém

Pro důkladné vyčištění a odlíčení pleti poslouží skvěle i MISSHA Calendula Deep Cleansing Cream, který odstraní bez potíží i voděodolný make-up, ale zároveň nenaruší ochrannou lipidovou vrstvu jako některé méně šetrné odličovače. Pomáhá pleť posilovat a udržovat její pružnost. Tento krém stačí nanést na obličej, masírovat jednu minutu a poté smýt vlažnou vodou.


Čistící pleťová pěna

Tato čistící pěna si elegantně poradí i BB a CC krémy, lehkým podkladovým make-upem nebo přípravky proti sluníčku. MISSHA Calendula Deep Cleansing Foam tvoří hustou pěnu, která čistí do hloubky a velmi snadno se používá. Pro těžký voděodolný make-up je lepší použít olej nebo krém z této řady. Pěnu naneste do vlhkých rukou, napěňte a krouživým pohybem masírujte tvář, vše opláchněte vodou.


Tekutá čistící pleťová pěna

Hydratační čistící pěna na bázi vody zanechá po vyčištění pleť svěží a nevysušuje. MISSHA Calendula Deep Cleansing Liquid Foam se nanese do vlhkých dlaní, napění a za pomoci krouživých ohybů vyčistí pleť do hloubky.



Žádné komentáře:

Okomentovat