Prohledat tento blog

středa 30. března 2016

Jak na úpravu obočí?

Obočí dokáže vyšperkovat nebo pokazit celkový dojem z líčení. Pokud ho správně upravíme, zlepšíme a „orámujeme“ svůj pohled. Platí to samozřejmě u mužů i u žen, jenže muži se spokojí s případným vytrháním přerůstajících chloupků, a tím úprava končí. Ne všechny máme dokonalé obočí od přírody, spíše málokterá z nás, a tak jsou větší či menší zásahy potřeba. Obočí, na které jsme ani nesáhly, bude s dokonale nalíčenou tváří nepěkně kontrastovat. Jak tedy na to?

Vytvarování obočí

Prořídlé a nevýrazné obočí, úzká nepřirozená „čárka“ nebo příliš tmavé nebo nevhodně barevné obočí jsou základní chyby. Každé obočí je nejprve potřeba upravit do správného tvaru. Pokud si nejste jistá, jaký to je, navštivte kosmetičku a příště už budete mít lepší představu, pokud se pustíte do domácího vytrhávání. Tenké linky nad očima jsou už dávno pasé a pěkně nevypadají ani příliš tlustí „slimáci“. V kurzu je obočí přirozeně vypadající a tak akorát husté.

Nejprve zjistěte, odkud kam by mělo obočí vést. Konec tužky nebo štětce přiložte ze strany k chřípí nosu tak, aby vedl přes vnitřní koutek oka. Tím najdeme začátek obočí. Vrchol obočí, tedy místo kde se lehce, ale ne příliš, zvedá, nalezneme tak, že tužku vedeme přes oční panenku s pohledem kupředu. Konec obočí určíme tak, že tužkou spojíme chřípí nosu s vnějším koutkem oka.

Jakmile máme určeny tyto body, můžeme přebytečné chloupky vytrhat kvalitní pinzetou k tomu určenou. Nejlépe před spaním, aby se pokožka zklidnila, pomoci si můžeme i kostkou ledu. Pokožku držme napnutou, chloupky trháme po směru růstu.

 

Dokreslování, zvýraznění  a zafixování

Je třeba obočí dokreslit a dodat mu adekvátní barvu? Ne každá máme obočí rovnoměrné, dostatečně husté nebo ladící s vlasy. Dokreslovat a zvýrazňovat je možné, ale s rozvahou. Nejprve jej pročešeme kartáčkem, odstín volíme podle barvy kořínků vlasů, ale neměla by být nikdy černá! Prázdná místa doladíme tužkou na obočí, například MISSHA 7Days Tinted Eyebrow nebo MISSHA The Style Perfect Eyebrow Styler, pozor, aby linka nebyla příliš tvrdá.



Vhodnou alternativou je stín na obočí.


  
Oblíbené jsou speciální barevné gely nebo řasenky na obočí, již vybavené praktickým kartáčkem.




Výsledek je třeba zafixovat, k tomu poslouží již zmíněná řasenka, gel nebo vosk. V případě nouze lze použít i gel nebo lak na vlasy, který naneseme třeba pomocí zubního kartáčku.

Žádné komentáře:

Okomentovat