Prohledat tento blog

úterý 31. ledna 2017

Jak pečovat o kosmetické štětce a houbičky

Aby kosmetické pomůcky déle vydržely, jejich použití bylo hygienické, příjemně se s nimi pracovalo a vypadaly pěkně, musíme se o ně starat. Alespoň jednou týdně bychom si měli najít chvíli času na jejich údržbu, frekvence samozřejmě záleží na míře zašpinění a frekvenci používání. Nanášíme-li štětci tekuté produkty, bude lepší očistit je po každém nalíčení. Na štětec, který déle leží ladem, usedá podle způsobu uskladnění prach a další nečistoty, před použitím jej raději vyčistíme nebo alespoň vydesinfikujeme.
Kosmetické doplňky je nejlepší skladovat ve speciálním pouzdře, obalu nebo kosmetické taštičce. Ty, které denně používáme, pak mohou být v nějaké dóze, ale pokud možno nějakým způsobem zakryté.
Údržba štětců je možná vodou s jemným dětským šamponem nebo dětským mýdlem, existují ale i speciální čisticí prostředky. Nezapomeneme ani na kosmetické houbičky a labutěnky.

Čištění vodou a šamponem (mýdlem)

Připravíme si misku s teplou vodou, do které přidáme malé množství šamponu. Ponoříme vlákna štětce a krouživými pohyby je napěníme v dlani druhé ruky. Propláchneme pod proudem vlažné vody, tak, aby vlákna stále směřovala směrem dolů, a proces opakujeme tak dlouho, dokud není štětec čistý. Aby štětec moc „nepelichal“, zbytečně nenamáčíme část, kde vlákna navazují na tělo štětce. Podobně čistíme i kosmetické houbičky, jemně je propíráme v šamponové či mýdlové vodě a oplachujeme pod proudem čisté vody.

Speciální čističe na štětce

Pořídit si můžeme speciální čističe a desinfekční přípravky štětce a houbičky.

Vysoce koncentrovaný gelový čistič houbiček a make-upových polštářků MISSHA Puff Shower Cleanser odstraňuje efektivně a rychle všechny nečistoty. Obsahuje rostlinné extrakty (citron, limetka, pomelo a mýdleník). Gel stačí nanést na houbičku a po jejím očištění ji opláchnout pod tekoucí vodou.



Exkluzivní čistič na štětce a houbičky MISSHA The Style Perfect Brush Cleanser se může pochlubit přírodním antibakteriálním složením s oleji, díky kterému odstraní perfektně zbytky líčidel, ničí bakterie a navíc o kosmetické pomocníky pečuje. Štětec stačí namočit v čističi, jemně osušit ručníkem a nechat uschnout, neoplachuje se.


Jak štětce sušit

Vyčištěné štětce a houbičky položíme na ručník či utěrku a necháme z nich odtéct vodu. Poté je přeskládáme na suchou utěrku a necháme zde o té doby, než úplně uschnou. Nepokládáme je na topení ani si nepomáháme fénem. Ještě lepší je štětce někam na usušení zavěsit nebo je alespoň položit na hranu stolu.


Žádné komentáře:

Okomentovat