Prohledat tento blog

pondělí 25. července 2016

Chcete zdravé a krásné vlasy? Začněte u pokožky hlavy

Zdravé vlasy porostou, pouze tehdy, bude-li zdravá i vaše pokožka hlavy. Svou roli hraje výživa, genetika, fyziologie i vnější vlivy. Problémem bývá většinou suchá, svědící a podrážděná pokožka, případně lupy. Někteří lidé problémy téměř nepociťují, jiní mají potíže téměř pořád a značně jim znepříjemňují život. Na vině může být také klima, nesprávná nebo přehnaná péče, používání nevhodných přípravků, barvení, napětí a stres.

Když nefunguje správně ochranná bariéra

I vlasová pokožka má, stejně jako ta na ostatních částech těla, svou ochrannou vrstvu, jejíž hlavní část tvoří lipidy. Externí vlivy mohou tuto bariéru narušit, následkem čehož uniká příliš mnoho vlhkosti ven a dovnitř se mohou dostávat škodlivé látky. To způsobuje napjatost, svědění, zarudnutí nebo tvorbu lupů.

Co pokožce škodí?

Denní mytí vlasů, nanášení „tuny“ stylingových produktů, to vše kůži vysušuje. Pro denní mytí je vhodný jemný šampon, vyhýbat bychom se měli pravidelnému používání stylingových pomocníků s alkoholem. Kůži celého těla neprospívá ani suchý vzduch vytápěných místností a klimatizace. Měli bychom dostatečně pít a zároveň hydratovat pokožku zvenčí pomocí k tomu určených přípravků.

Pozor na kvasinky

Úporné svědění může být ale také příznakem kvasinkového onemocnění. Zarudlá pokožka a velké lupy znamenají, že jde o pravděpodobnou příčinu a problém by měl rozhodně řešit dermatolog. Mastnější pokožka hlavy oproti jiným částem těla je pro kvasinky „ráj“.

Esence pro čistou a svěží pokožku hlavy

Jak o pokožku hlavy správně pečovat? Začít můžete smývatelnou čisticí esencí MISSHA Procure Jin Mo Clearing Scaler, která odstraňuje nečistoty, přebytečný maz bez vysušování, starou kůži a lupy tak, jak to šampon nedokáže. Cílem je svěží a čistá pokožka, ze které rostou zářivé a zdravé vlasy.
Hlavní složkou jsou rostlinné extrakty (například z kosatce, ženšenu, máty nebo granátového jablka), které hydratují, vyživují, stimulují a zároveň osvěžují. Saponin z fazole mung pomáhá odstranit starou kůži, tanin z kaštanu zase stahuje póry.


Esence se aplikuje PŘED šamponem. Nanese na pokožku hlavy, 3 minuty masíruje a smyje vodou. Až poté se vlasy umyjí šamponem. Pokud se vám vlasy extrémně mastí, můžete esenci používat denně nebo obden, jinak se doporučuje 2× týdně.

Žádné komentáře:

Okomentovat