Prohledat tento blog

pondělí 1. srpna 2016

Jak používat konturku na rty, aby nenadělala více škody, než užitku

„Konturku“ nepoužívá každá žena, jde totiž o trochu sporné líčidlo, protože při nesprávní aplikaci nadělá více škody než užitku. Pro vytvoření dokonalého make-upu rtů je ale konturovací tužka nezbytností. Když se to s ní totiž umí, je nalíčení rtů přesnější, ucelenější, vypadá daleko profesionálněji a déle vydrží. Důležité je nejen její správné nanášení, ale i výběr odstínu. Konturka rty orámuje a zabrání zbytečnému rozmazávání rtěnky, slouží k definování, zjemnění i zvýraznění rtěnky, podle situace.

Špatná práce s konturkou dodá líčení punc lacinosti, takže na to pozor. Není nijak výjimečné potkat na ulici někoho se světlou rtěnkou orámovanou tlustou linkou hnědé. Konturovací tužku vybíráme podle odstínu svých rtů a přihlížíme i k odstínu zvolené rtěnky.

Jaké jsou tedy zásady pro konturování rtů?

Tužka v barvě rtů

Tužka v barvě vašich rtů udělá skvělou službu a využijete ji pro mnoho rtěnek z vašich zásob. Většinou se jedná o světlejší růžové odstíny, a pokud se vám takovou tužku podaří nalézt, máte vyhráno. S její pomocí se dají rty s trochou cviku opticky zvětšit a dotvarovat a nebude vypadat divně, ani když se vám rtěnka během dne smaže. Tužka v neutrální barvě vypadá decentně, přirozeně a hodí se k leskům na rty.


Tužka v barvě rtěnky

Další variantou je pořídit si konturku ladící přesně k danému odstínu rtěnky a v tomto případě by se měly barvy opravdu co nejvíce shodovat. Vhodnou tužku je potřeba pořídit ke rtěnce rudé, fialové a k dalším výrazným odstínům. Takové výrazné rty si totiž precizní orámování opravdu žádají.

Výběr konturky

Konturka by neměla být příliš tvrdá, jinak se s ní špatně pracuje a hůře se ořezává, měla by lehce psát, což vyzkoušíme na kůži, co nejdéle vydržet a nelámat se. Zkrátka dokážete s ní vytvořit precizní linku bez nějaké velké námahy.

Práce s konturovací tužkou

Nejprve se lehce pousmějte, aby se kůže rtů napnula. Jedním tahem přejeďte po linii dolního rtu a vyplňte nepravidelnosti. Vykreslete okraj horního rtu, střed vytvarujte do přirozeného „srdíčka“, v závislosti na tvaru vašich rtů. Linii následně jemně rozmažte do středu rtů, aby nepůsobila příliš tvrdě. Kvalitní konturkou je možno vymalovat i celé rty jako podklad pro rtěnku nebo místo rtěnky. Konturou se dá opticky pracovat s velikostí a tvarem rtů. Například vykreslením linii milimetr nad okraj vašich rtů, vyplněním celých rtů konturou a doladěním leskem se dají ty opticky zvětšit.

Chcete konturku od značky Missha? Vyberte si jeden z krásných odstínů MISSHA The Style Soft Stay Lip Liner. Jde o tužky s velmi příjemnou aplikací a decentními barvami.



Další variantou je tužka na rty MISSHA The Style Long Wear Cushion Lip Crayon v módních odstínech, která se používá jako konturka, místo rtěnky, nebo jako tvářenka. Na druhém konci tužky je totiž houbička pro rozetření líčidla na tváře.




Žádné komentáře:

Okomentovat