Prohledat tento blog

pondělí 22. srpna 2016

Zdravý nádech pro vaše tváře s tvářenkami Missha



Jak dopřát tvářím svěží nádech, aniž byste dopadla jako Marfuška ze světoznámé pohádky? Je potřeba umět to s tvářenkou. Ta vám dodá barvu a plastičnost, což je nutné zejména v případě, že používáte make-up nebo BB krém, protože bez barvičky na tvářích působí výsledek líčení poněkud jednolitě, neživě, skoro jako maska. 

Při výběru tvářenky začínáme odstínem. Nedaří-li se vám najít ten správný, který by lichotil vašemu typu pleti, zkuste to po cvičení, nebo v zimě, když se vrátíte domů z mrazu. Také se můžete jemně štípnout do tváří. Existuje mnoho barev a odstínů, pro světlou narůžovělou pleť se hodí spíše chladné tóny jako studeně růžová, broskvová nebo cihlově načervenalá, k olivové až zlatavé pleti sednou teplejší barvy jako červenější nebo meruňkový odstín. Tmavá pleť ocení malinovou, švestkovou nebo korálovou barvu. Závisí to i na barvě vlasů. Určitě neuděláte chybu s neutrálně jemně růžovou tvářenkou bez perleti, která sedne snad každému, a jakmile si líčení trochu více osvojíte, můžete začít s barvami trochu více experimentovat. 


Správně zvolený odstín, který vám přirozeně sedne, využijete k mnoha typům make-upu a nebudete potřebovat celou paletu barev. Zkusit můžete i tvářenky kombinující více odstínů, díky čemuž padnou více typům pleti. Pozor na sladění tvářenky a rtěnky, pokud je například tvářenka do meruňkova, nebude se k ní hodit červená rtěnka! Sladění tváří se rty naopak vypadá působivě. 


Po výběru barvy přichází na řadu složení a textura produktu. Pudrové tvářenky (práškové) se hodí především pro mastnější pleť, ty krémové zase pro pokožku suchou. Dá se dokonce smíchat prášková s krémovou pro lepší efekt. 

Nanášení tvářenky probíhá většinou až jako poslední krok, případně společně s konturovacím pudrem a bronzerem, pokud se dáme do pečlivějšího konturování. Nedaří-li se vám nanést tvářenku precizně, možná bude problém ve štětci. Pořiďte si nějaký kvalitní štětec určený přímo pro tyto účely, a uvidíte, že to hned půjde lépe. 

 
Nejprve produkt ze štětce jemně oklepejte na hřbet ruky, aby na štětinách neulpělo příliš velké množství. Podívejte se do zrcadla a usmějte se na sebe, to vám pomůže nanést líčidlo co nejlépe a na to správné místo. Směr shora dolů pomůže nezvýrazňovat tolik póry. Nanášení podléhá i tvaru obličeje. Obecně lze říci, že čím je obličej širší, tím se tvářena nanáší svisleji. Na kulatý obličej se nanáší nepatrně do tvaru trojúhelníčků. Cílem je zvýraznit lícní kosti. U čtvercového obličeje musí být linie tahů jemnější, aby se neupozornilo na hrany. Majitelky oválného obličeje by si měly dát záležet na zvýraznění „jablíček“ tváří, u obličeje podlouhlého se tahy vedou do tvaru U. 

Nevíte, odkud tvářenku začít nanášet? Pomozte si špejlemi. Jednu veďte svisle směrem od vnějšího koutku oka, druhou vodorovně pod nosem směrem k uchu. Bod, kde se protnou, je tím bodem, odkud začněte tvářenku nanášet směrem ke spánkům. Důležité je produkt rozetřít do ztracena, aby byl výsledek přirozený. 

Značka Missha dává na výběr z krémových i pudrových produktů na tváře v mnoha atraktivních odstínech. 

Praktická tvářenka Soft BlendingStick Blusher v tyčince je opatřena i jemným štětečkem pro dokonalé nanesení.


Tekutá tvářenka Sheer Fluid Blusher v jemných odstínech je skvělá i pro začátečníky v líčení.


Zajímavé, i méně tradiční a výraznější barvy nabízí řada ColorbeamBlusher.


Perleťová tvářenka Sweet Line Blusher složená z vícero odstínů se pleti skvěle přizpůsobí.



Čtyři k sobě ladící třpytivé barvy v sobě snoubí produkt Shimmer Wave Blusher pro rozzářený vzhled.


Dvubarevná třpytivá tvářenka Prism Mix Wave Blusher snadno projasní kontury obličeje, skvělá je hlavně pro letní měsíce. 


Klasickou pudrovou tvářenkou je Tension Blusher s jemnou hydratační texturou. 




Žádné komentáře:

Okomentovat