Prohledat tento blog

čtvrtek 14. dubna 2022

Jak na dokonalé vyčištění pleti

Večer před spaním by vaše pokožka měla být DOKONALE čistá. Je potřeba zbavit ji zbytků krémů, přípravků s SPF, líčidel, bakterií a prachu. Děláte to opravdu důkladně? Co znamená „dvojí čištění“?

Zvláštní péči si zaslouží oči a rty. Pokožka je zde velmi jemná a citlivá. Líčidla bývají poměrně odolná, někdy dokonce voděodolná a dobře drží na místě. Potřebujeme speciální odličovač očí a rtů, šetrný a účinný. Nejlépe dvoufázový. Naneseme ho na tamponek a chvíli podržíme na očích nebo rtech. Líčidla se rozpustí a lépe pak mizí.

 



Dalším krokem je odlíčení pokožky. Tam zůstávají zbytky make-upu, pudru, tvářenky, bronzeru a dalších produktů. Použijeme odličovač pleti. Může to být mléko, olej, ubrousek, micelární voda... PO odlíčení obličej důkladně opláchneme.

 




A teď přichází druhá fáze. Po odlíčení je nutné pleť dočistit. Vezeme si oblíbený přípravek k čištění pleti (gel, mýdlo, krém, pěnu...) a postupujeme podle návodu. Většinou se nanáší na navlhčenou pokožku krouživými pohyby a poté opláchne. K ještě dokonalejšímu výsledku dospějeme s čisticím kartáčkem.

 


Jednou nebo dvakrát týdně si můžeme dopřát čisticí masku nebo peeling, ať už mechanický či chemický

 



Žádné komentáře:

Okomentovat