Prohledat tento blog

pondělí 15. února 2016

Jak nanést rovnoměrně make-up? Prsty, štětcem nebo beauty blenderem?


Make-up používá pravidelně mnoho z nás, jelikož nemáme pleť dokonalou a potřebuje korekci. Nanášení ale pro mnoho žen představuje problém, chce to trochu grifu, šikovnosti a zkušeností. Metod je několik, nejčastěji se make-up a korektor nanášejí prsty, štětcem nebo speciálními houbičkami. A právě poslední možnosti, zvaná „beauty blender“, zažívá boom.
Skvělý výsledek ovlivňuje mnoho faktorů, a to především příprava pleti, správný výběr typu make-upu, volba odstínu i jeho precizní nanesení. Jaké jsou výhody a nevýhody jednotlivých metod líčení?

Nanášení prsty

K tomu žádné speciální pomocníky z drogerie nepotřebujete, ale je důležité dbát na hygienu. Pokud si budete na obličej sahat špinavýma rukama, zanesete si póry a zhoršíte stav pleti.  Tímto způsobem nejde make-up na tváři dobře „vrstvit“ a zajistit tak vyšší krytí. Nanášení prsty vyvíjí na pokožku vyšší tlak a může urychlit stárnutí pokožky. Pokud si na make-up nechcete kupovat nic speicálního, můžete sáhnout po Missha M Magic Cushion, což je revoluční makeup, k jehož nanášení použijete přiložený polštářek. 


Použití štětců

Někdo bez štětců nedá ani ránu a má na každý produkt několik variant, jiný se spokojí s několika základními. Pro dokonalý výsledek si s prsty zkrátka nevystačíte a štětce jsou dobrou volbou. Nevýhodou může být jejich cena, a to, že jich budeme potřebovat vícero. Pokud si ale připlatíte za kvalitu, stojí to za to. Make-up se s nimi roztírá lehce, dá se vrstvit, aniž by byl výsledek flekatý a nepřirozený. Štětce je samozřejmě potřeba udržovat v čistotě.Pořídit si můžete třeba profesonální sadu štěstců v praktickém pouzdře, kterou sbalíte jednoduše i na cesty. 


Houbička na make-up

Nanášení speciální houbičkou neboli "beauty blenderem" je stále populárnější. Tato varianta je levná, příjemná, nenáročná a hygienická. Samozřejmě, zacházení s ní vyžaduje cvik. Před nanášením make-upu je třeba houbičku navlhčit, jakmile by totiž byla suchá, absorbovala by do sebe příliš mnoho líčidla a na obličej by se nanesla moc velká vrstva. S trochou trpělivosti se houbička stane vaším každodenním pomocníkem, a jakmile zjistíte, jak moc je ji třeba navlhčit a získáte grif, nedáte na ni dopustit. Houbička se dá udržovat v čistotě praním.

Pokud chcete zainvestovat do špičkové houbičky, se kterou to půjde skoro samo, zkuste MISSHA Air In Sponge speciálního zašpičatělého tvaru pro rovnoměrnou aplikaci. Díky tvarování s ní skvěle nanesete i korektor nebo podkladovou bázi na oční stíny. 






Žádné komentáře:

Okomentovat