Prohledat tento blog

neděle 22. října 2017

Co znamená podzim pro naši pleť

S příchodem nového ročního období bychom měli pozměnit péči o pleť. Ta se bude chovat trochu jinak než v létě.
Opálení pomalu bledne, drobné vrásky vystupují, pokožka je s příchodem chladných dní méně výrazná a zářivá, může zarudnout a nedostává se jí vody. Někdy se dokonce objeví pupínky: nejčastěji proto, že se na pokožce hromadí odumřelé buňky, které uvnitř uzamykají bakterie a maz.

Důkladně čistěte

Jen dobře vyčištěná pleť může přijmout veškerou péči, kterou jí dopřejeme. Příjemně se používá hydratační čisticí pěna s mikrobublinkami a extraktem ze zeleného čaje s praktickou pumpičkou.



Dodejte vláhu

Zaměřte se na hydrataci pleti. K vysušování vedou hlavně změny teplot a vítr. I mastná pleť bude potřebovat hydratovat. Vyhledejte s takové produkty, které dodají vláhu právě vašemu typu pokožky. Hlavně při dlouhodobém pobytu venku svou pleť ochraňte dopředu. Intenzivně hydratuje třeba emulze MISSHA Super Aqua Ultra Waterful Control Emulsion.


Ropvnováhu v pokožce pomáhá udržovat anti-age pleťový olej, který působí hluboko v pokožce.

Pozor na sluníčko

Ani po létě neodkládejte produkty s SPF. Před ultrafialovým zářením je třeba pokožku chránit celoročně. Postačí nižší ochranný faktor než v létě, pokud ovšem necestujete na hory. I při nákupu dekorativní kosmetiky (balzám na rty, make-up…) sledujte výši ochranného faktoru.

Důležitý je peeling

Zbavujte pleť odumřelých buněk, aby mohla správně fungovat. Jen tak se dočkáte hebké a zářivé pokožky. Na výběr je exfoliace mechanická nebo chemická. Mechanická působí pomocí jemnějších nebo hrubších zrníček, chemická na bázi jemných kyselin či enzymů. Jemný je pleťový peeling s hnědým cukrem.



Investujte do séra

Na podzim se nebojte trochu do své krásy zainvestovat a pořiďte si výživný intenzivní koktejl v podobě nějakého pleťového séra. Zkuste třeba vitalizující sérum pečující o vrásky z řady TIME Revolution nebo nějaké jiné z nabídky sér značky Missha.






Žádné komentáře:

Okomentovat