Prohledat tento blog

pondělí 8. srpna 2016

Už jste objevila kouzlo rozjasňování pleti?

Rozjasňovač… pro některé ženy zbytečnost, pro jiné naopak skvělý objev. Tento kosmetický produkt je hitem posledních let a teprve pozvolna se stává součástí našich kosmetických taštiček. Určitě stojí za pozornost. Dokáže totiž pleť rozzářit a dodat jí plastičnost, pokud se to s ním umí a nepřežene. Pleť pouze s make-upem může vypadat poměrně nevýrazně a mdle, určitě je zapotřebí dodají jí zdravou barvu pomocí tvářenky nebo využít náročnější konturování, a skvělým doplňkem je pak i rozjasňovač.

Pomocí rozjasnění posunete líčení o stupeň výše a můžete zvýraznit určité oblasti. Rozjasňovač je světlejší než vaše pleť nebo make-up, existují i jeho různé tóny zabarvení, například tělový, zlatavý, růžový nebo do bronzova. Sehnat se dá v pudrovém, tekutém provedení nebo tuhý v tyčince. Pudrový rozjasňovač se nanáší štětcem a vyhovuje i mastnější pleti. Tekutý produkt nanášíme bodově prsty, přiloženým aplikátorem nebo přimícháme do trochy make-upu. Pracuje se s ním poměrně dobře, je třeba získat cvik a nepřehnat to s ním. Hodí se i pro sušší pleť. Rozjasňovač v tyčince je poměrně vhodný pro začátečníky. Každá žena ale musí přijít na ten, který jí bud nejvíce vyhovovat, podobně, jako u jiných kosmetických produktů.

Nanášení probíhá na sjednocenou pleť zbavenou nedokonalostí, zkrátka až na závěr. Své uplatnění najde rozjasňovač například k prozáření očního okolí. Skvělý je k prosvětlení oblasti pod obočím, dodá líčení očí i celkovému pohledu šmrnc. Slušivé je i blýskání rozjasňovače ve vnitřních koutcích očí. Velmi často se používá na zvýraznění vrcholků lícních kostí, konkrétně na jejich vnější část, kousek pod vnějšími koutky očí. Hezký tvar nosu podtrhne aplikace na hranu nosu, na prostředek od kořene po špičku. Rty vyniknou díky rozjasňovači nad horním rtem. Zdůraznit můžeme i dekolt nebo paže, trochu produktu přimíchat do make-upu, zkrátka dá se s ním poměrně dobře vyhrát. Cílem ale není zdůraznit nedokonalosti nebo pupínky, příliš se lesknout, třpytit a zářit, zkrátka zde opravdu platí, že „méně je více“.


V nabídce značky Missha je praktický rozjasňovač očního okolí, který prozáří tuto kritickou oblast a dokáže zakrýt i kruhy pod očima. Navíc se vejde i do malé kosmetické taštičky.



Dalším zajímavým pomocníkem v tvorbě dokonalého make-upu je rozjasňovač s SPF 30 chránící i před UV zářením.  


Krémový rozjasňovač/ tvářenka v tyčince vybavený i jemným štětečkem usnadní aplikaci, jak jen to jde, a umožní vytvořit neviditelné přechody. Navíc obsahuje hydratující a pečující složky, jako arganový a šípkový olej. K dispozici je v různých odstínech, některé jsou spíše vhodné jako rozjasňovač, další jako tvářenka.


Žádné komentáře:

Okomentovat