Prohledat tento blog

pondělí 7. prosince 2015

Jojobový olej, zázrak pro každou pleť

O arganovém oleji a jeho skvělých účincích jsme již psali. Dnes vám představíme další úžasný druh oleje, který můžete od značky Missha vyzkoušet, a tím je olej jojobový. Je multifunkční a vhodný na všechny typy pleti, i na citlivou nebo snadno se mastící, není lepkavý ani mastný a určitě si jej zamilujete.

Jojobový olej se získává lisováním semen jojobového keře rostoucího v Kalifornii, Arizoně a Mexiku. Je řídký, má nazlátlou barvu a podobně jako u jiných typů olejů je potřeba používat ten za studena lisovaný, aby si zachoval maximum svých vlastností.


Unikátní je tím, že jeho struktura je téměř identická se strukturou přirozeného mazu v naší kůži. Díky tomu skvěle hydratuje a dokáže pomoci s mnoha problémy. Pokožka ho skvěle přijímá, rychle se vstřebává i do hlubších vrstev, snadněji než jiné typy olejů. Výborný je pro regulaci produkce mazu pleti obličeje i vlasové pokožky. Doporučuje se i pro léčbu akné, jelikož jedna z nejčastějších příčin jeho vzniku je přílišné vysušování pleti, která se pak brání přílišnou činností mazových žláz. Výhodou jojobového oleje je jeho nulová komedogenicita, tedy že neucpává póry.

Jojobový olej je bohatý na vitamin E a antioxidanty, což je přínosem nejen pro pokožku, ale díky tomu je i vysoce stabilní a nepodléhá oxidaci. Poskytuje jakousi ochrannou bariéru proti nepříznivým vlivům a vysoušení, uzamyká v pleti vláhu a brání jejímu předčasnému stárnutí.

Jojobový olej Missha z řady NearSKIN je 100% přírodní olej bez barviv, parabenů, konzervantů a minerálních olejů. Doplněn je o olej z pupalky, semen hroznu a semen meruňky. Pořídit jej můžete ve velmi elegantním a luxusně vypadajícím balení, které bude i skvělým dárkem. Díky tomu, že se tento olej hodí pro jakýkoliv typ pokožky, neuděláte chybu.

Žádné komentáře:

Okomentovat