Prohledat tento blog

pondělí 26. března 2018

Chia semínka v krému? Proč ne?

Chia semínka trochu připomínají semínka kiwi a ačkoliv je před pár lety u nás skoro nikdo neznal, dnes „frčí“ ve zdravé výživě. Jedná se o semínka šalvěje hispánské, rostoucí ve Střední Americe. Právem se řadí mezi superporaviny, tedy ty mimořádně bohaté na vitaminy, minerály, enzymy a další cenné látky.

Semínka chia jsou výjimečným zdrojem omega 3 nenasycených mastných kyselin, vlákniny, bílkovin, minerálů, vitaminů (i poměrně vzácného vitaminu B17) i dalších živin, a co je důležité – neobsahují lepek. Tím se řadí mezi potraviny budoucnosti. Před použitím se doporučuje nechat je alespoň 10 minut nabobtnat ve vodě. Tu na sebe vážou a tvoří gel. Skvěle tak hydratují a také zpomalují trávení sacharidů. Nemají vlastní výraznou chuť a přidat se dají skoro ke všemu. Chia semínka dokážou s jinými potravinami spolupůsobit jako prevence proti mnoha onemocněním, hlavně těm civilizačním.

Jejich využití není ale pouze jako potravina. Setkat se s nimi můžeme i v kosmetice. Hydratační pleťový krém s chia semínky pomáhá pleť ozdravit a vyživit. Zklidní citlivou a zarudlou pokožku, dodá jí vodu a zlepší její stav – tím bude hned vypadat lépe. A nejen hned, ale i dlouhodobě při pravidelném používání.


A'PIEU Chia Seed Aqua Cream se používá, podobně jako jiné pleťové krémy, jako poslední krok péče: po vyčištění. Balení má objem 100 ml a rozhodně nejde o žádný malinký krém, který ihned spotřebujete.



Žádné komentáře:

Okomentovat