Prohledat tento blog

pondělí 13. listopadu 2017

Zima klepe na dveře – jak se to odrazí na péči o pleť?

Zima už se blíží a citlivější jedinci to poznají na své pleti. V nejchladnějším období roku jí dávají zabrat mráz, vlhkost, vítr i smog. Neprospívají ani neustálé přechody teplo – chlad nebo suchý vzduch ve vytopených místnostech.

V mrazu pleť vylučuje méně mazu, bývá vysušená, šupinatá, zarudlá a napnutá. Jak péči upravit, aby pleť netrpěla?

Ochranný štít

Především pleť vybavme účinným ochranným štítem. Pro pohyb venku se hodí výživné krémy s ceramidy, panthenolem, vitaminy a dalšími substancemi. Nápomocná může být i vrstva make-upu. Vrstvení funguje nejen u oblečení! Výborné jsou krémy s přídavkem rostlinných vzácných olejů.

Vaším spolehlivým společníkem se v zimě stane ochranný pleťový krém s ceramidovým komplexem. Hydratuje, je hypoalergenní a posiluje bariéru pleti.


Energii pleti dodá vitalizující krém MISSHA Time Revolution Vitality Cream.


Neopomíjejte hydrataci zevnitř a dodržujte správný pitný režim, který se v chladu snadno zanedbá!

Pozor na styk pokožky s vodou

Obličej si umyjte alespoň půl hodny před odchodem ven. Nejvhodnější jsou gely, oleje a mléka, které pokožce neodebírají zbytečně vláhu. Zapomeňte na osvěžování pokožky minerální vodou ve spreji, tu si dopřejte, jen když jste delší dobu v místnosti, ale raději ji nechte až na teplejší dny.

Péče o celé tělo

Nezapomínejme na rty, snadno rozpraskají a vysoušejí se. U sebe mějte neustále balzám na rty s UV faktorem. Péči vyžadují samozřejmě i ostatní části těla, především ruce a vlasy, více se vysušuje i pokožka celého těla, i když ji máme schovanou pod oblečením.

Výživu vlasům v zimě dodá esence MISSHA Procure Damage Clinic Hair Essence.


Vyplatí se mít v kabelce máslový krém na ruce MISSHA Melting Butter Hand Cream s obsahem bambuckého másla. Jemně se rozpouští, vytvoří hydratační film a nedostaví se pocit lepkavosti.




Žádné komentáře:

Okomentovat