Prohledat tento blog

pondělí 3. července 2017

4 zlozvyky, kterými si zbytečně zhoršujete pleť

Není vaše pleť taková, jak byste si představovala, neustále se na ní objevují nedokonalosti, je podrážděná, citlivá, s různými neduhy? Na vině mohou být hormonální problémy, špatná životospráva, nevhodná péče a také některé ze zlozvyků, ke kterým máme tendenci se někdy uchylovat. Zde jsou čtyři nejčastější, jež mají na stavu pleti výrazný podíl. Nenajdete se v některém z nich?

Nedostatečné odlíčení a vyčištění pleti

Neodlíčit se a nevyčistit pleť večer před spaním je velkým kosmetickým hříchem. Možná si také pleť čistíte nedostatečně. Nestačí pouze opláchnout nějakou tou mycí emulzí, pokud jste použili make-up, bude nejlepší dvoufázový odličovač, buďto nějaký klasický, nebo speciální na voděodolný makeup. Protřepáním vodové a olejové fáze vznikne emulze, která nedře a zbaví líčidel i oči. Na závěr použijte pleťovou vodu na dočištění a osvěžení.


Dotýkání se obličeje rukama během dne

Saháte s bezděky neustále na obličej? Vaše ruce většinou asi příliš čisté nebudou a zbytečně si zanášíte póry. I takový mobilní telefon či klávesnice od počítače jsou plné nečistot, bakterií i virů. Možná byste byli překvapeni, kolik takových doteků za celý den je. 

Vynechání peelingu

Peeling není nadstandard, ale měli bychom jej zařadit do pravidelné péče o pleť minimálně 1-2x týdně. Odstraní odumřelé buňky, čímž přispěje k rozzářenější a čistější pleti. Zvolte přípravek vhodný pro váš typ pleti s jemnými zrníčky, která nedřou. Může jít i o enzymatický peeling či peelingovou masku. Příliš častý peeling ale také není dobrým extrémem.


Špinavé kosmetické štětce

Zanesené štětce a štětečky do pleti zanášejí nečistoty a bakterie. Pravidelně je čistěte v jemném šamponu nebo ve speciálním přípravku pro to určeném. Vypláchněte vodou, dokud není úplně čirá, a nechte dobře proschnout.





Žádné komentáře:

Okomentovat