Prohledat tento blog

pondělí 14. listopadu 2016

Vybíráme řasenku

Vybrat správnou řasenku nemusí být vůbec snadné. Každým řasám „sedne“ trochu jiná, a co vyhovuje vaší kamarádce, vůbec nemusí vyhovovat vám. Každopádně toto líčidlo by v kosmetické výbavě nemělo chybět, dokáže skoro zázraky.

V čem se řasenky liší

Řasenky se liší nejen složením barvy, ale především v kartáčku. Ten má různý tvar, délku štětin, jejich hustotu a zahnutí. Je těžké najít řasenku, která by vyhověla ve všech směrech. Nejprve si uvědomte, jaké máte řasy a jakého výsledku chcete dosáhnout. Chcete řasy zahustit, ztmavit, prodloužit, dodat jim objem, nebo je natočit? Potřebujete, aby byla řasenka voděodolná? Některé řasenky toho umí více najednou, jedna z funkcí ale zpravidla převažuje.

Jaký kartáček?

Jemné a krátké řasy uvítají kratší štětiny kartáčku. Rovné řasy bývá potřeba natočit zahnutým kartáčkem, někdy ani ten nepomůže a je zapotřebí použít kleštičky na řasy. Středně dlouhé a hustší řasy budou potřebovat prodloužit prodlužovacím kartáčkem.

Nanášíme řasenku

Rovnoměrné nanesení řasenky chce trochu cviku. Nejlepší je zaklonit během líčení hlavu a odspodu řas nanášet řasenku krátkými, rychlými „cik-cak“ pohyby. Jen tak se obalí řasy již od kořínků a budou dostatečně husté. Některé řasenky lze nanést i ve více vrstvách, pozor na slepení řas a drolení.

Jak zabránit předčasnému vyschnutí řasenky

Řasenku otevřenou před několika měsíci vyhoďte, snadno se v ní množí bakterie, stejně tak tu s vyschlým obsahem. Nikdo netouží po tom, aby se řasenka drolila a tvořila pod očima nepěkné šmouhy. Řasenka by se měla obměňovat nejlépe co dva měsíce. A jak zabránit předčasnému vyschnutí obsahu? Rozhodně s kartáčkem „nepumpuje“, dovnitř se dostane vzduch, mikrobi i prach. Otevírejte a zavírejte ji plynulým a krouživým pohybem.

Uvítali byste před Vánoci tipy na zajímavé řasenky značky Missha? Zde jsou:

Pro natočení řas je určena MISSHA Viewer 270˚ Mascara (All in Curling) s Curl designing systémem pro oslňující pohled 270˚ z jakéhokoliv úhlu.


Další řasenkou pro natočené řasy je MISSHA Rolly Curl Mascara (Vivid Curl).


Skvělou prodlužující řasenkou je MISSHA Viewer 270° Mascara (All in Long Lash), ideální pro nevýrazné, slabé a krátké řasy.


Objem řasám dodá MISSHA Star Volume Mascara.

Dalším tipem na "objemovou" řasenku je MISSHA Viewer 270° Mascara (All in Volume).


Natočení společně s objemem slibuje MISSHA Rolly Curl Mascara (Volume Curl).


Toužíte po neobvykle barevných řasách? Zkuste jich docílit modrozelenou řasenkou MISSHA The Style Viewer 270 Dolly Eye Mascara (Dress Longlash).



Řasenek je v nabídce Missha ještě daleko více. Určitě mezi nimi vyberete tu pravou pro vás nebo skvělý dárek pro někoho z vašich blízkých.




Žádné komentáře:

Okomentovat