Prohledat tento blog

pondělí 24. července 2017

Různé podoby houbiček na make-up


Vytvořit dokonalý make-up je umění. Mnoha ženám nejvíce vyhovuje houbička na make-up. Houbičky různých podob jsou hitem posledních let. Ty tvrdé a nepoddajné, které spíše výsledek kazily, jsou minulostí.

Jaké vlastnosti definují houbičku na make-up především? Poddajnost, měkkost a poróznost. Menší póry absorbují méně přípravku a ten se pak snadněji nanáší. Zaručený tip na to, jak vybrat tu pravou, ovšem neexistuje, na to musí každá žena přijít sama. Co vyhovuje jedné, neuspokojí svými vlastnostmi druhou. Abyste dosáhla co nejlepšího výsledku, chce to zkoušet a zase zkoušet. Výsledkem by měla být kompaktní a přirozeně vyhlížející pleť.

Houbičky se vyrábějí pěnové, latexové, silikonové i z přírodních materiálů. Rozmanité jsou i velikosti a tvary. Ty menší precizněji použijete na menší plochy, například k očním koutkům, pod obočí, pod oči či kolem nosu. Větší dokonaleji pokryjí větší plochy kůže.

Většina houbiček nejlépe funguje za vlhka. Voda by z nich ale neměla kapat, je třeba je důkladně navlhčit a vodu z nich pak pořádně vymačkat a okapat. Namočená houbička absorbuje přípravku tak akorát a beze šmouh. Nanášení probíhá „ťupkáním“, nikoliv roztíráním. Houbička se dobře přizpůsobí povrchu obličeje, „kopíruje“ jej.

K základním tvarům houbiček patří trojúhelník, to je zkrátka klasika. Od tvrdých nepoddajných trojúhelníčků z dřívějších dob ale prošly výrobky velký kus cesty, a mají s nimi už jen pramálo společného. Jemné hrany menších trojúhelníčků nanášejí texturu make-upu či BB krému i do nejmenších zákoutí, větší zase skvěle nalíčí líčka nebo čelo. Zkuste sadu čtyř trojúhelníkových houbiček v praktické kruhové krabičce. MISSHA Puff with Case (4 pieces) můžete mít vždy po ruce.



Oválné houbičky pokryjí pohodlně větší plochy, počítat ale musíme s menší přesností. Příjemně se drží oválné houbičky s rukojetí, vyrábějí se ale i v jiných tvarech. Využití naleznou nejen v nanášení make-upu, ale i v konturování a sjednocování. Cílem jsou neznatelné a plynulé přechody.

Houbičky ve tvaru kapky, neboli kónické, jsou favoritem dnešní doby. Aplikovat se s nimi dá precizně i kompletní make-up včetně různých záhybů. Využijete je na korektor, make-up, BB krém, rozjasňovač i tvářenku, zvládnou konturování, stínování, aplikaci pečujících přípravků a sér. Je zde menší pravděpodobnost „zalézání“ produktů do vrásek a paradoxního zvýraznění nedokonalostí. K tomu je ale samozřejmě potřeba i vybrat přípravek podle vašeho typu pleti plus správný odstín. MISSHA Water InSponge je skvělým tipem na takovou houbičku, určitě ji vyzkoušejte.  



Nezapomínejte na čištění vašich houbiček speciálními přípravky, které to umí snadno a rychle. Čistič houbiček MISSHA Puff Shower Cleanser to zvládne na jedničku. 








Žádné komentáře:

Okomentovat