Prohledat tento blog

sobota 8. července 2017

Máte mastnou pleť? Můžete být ve výhodě

Mastná pleť může znamenat více starostí, ale z druhé strany, nevýhody má i ta suchá či smíšená. Pravděpodobně nedáte ani ránu bez pudřenky v kabelce, pleť vyžaduje pečlivé čištění a sem tam se vám udělá nepěkný pupínek. S vhodnou kosmetikou se ale dá tento typ zvládnout. A představte si, že má i své výhody:

Díky mastné pleti budete pravděpodobně vypadat déle mladistvě, protože mastný film pokožku chrání a zpomaluje projevy stárnutí. Vrásky se na ní tvoří později než na suché pokožce. Mráz a vítr nenadělají na mastnější pleti tolik paseky jako na sušší. Je odolnější, méně se vysušuje a vyžaduje méně nánosů pečujících přípravků. Také vás netrápí tolik ekzémů a vyrážek.

Vyšší vlhkost a elasticita ale neznamenají, že mastnou pleť můžeme nechat napospas svému osudu. Vyžaduje rovněž hydrataci, čištění a výživu, jen trochu jinými produkty.


Pozor na vysušování při obsahu alkoholu, ten neprospěje ani mastné pleti. Zaměřte se na přípravky přímo pro váš typ pleti určené. U značky Missha na vás čekají přímo v samostatné kategorii „Mastná pleť“. Zde najdete i pomoc při rozšířených pórech.



Kromě čisticích produktů a pečujících krémů nezapomínejte ani na pleťové masky, séra nebo peeling!

Dokonce ani pleťový olej nemusí být pasé.
Mastná pleť potřebuje ten správný make-up či BB krém, aby byla jednotný a svěží. Bát se nemusíte odlupování, vsakování a tvorby šupinek, to jsou specifika suché pleti. Nejlepší bude lehký make-up určený pro váš typ pleti, který nebude ucpávat póry.




Žádné komentáře:

Okomentovat