Prohledat tento blog

pondělí 22. června 2015

Arganový olej- zázrak pro každou pleť


Arganovému oleji se říká „marocké zlato“, a právem. Je to jeden z nejdražších a nejvzácnějších olejů na světě. Je ceněn pro své kosmetické vlastnosti a používán na pleť, vlasy i tělo.

Jak se arganový olej získává? Lisuje se z jader plodů stromu Argánie trnité, který roste pouze v jihozápadní části Maroka, nikde jinde na světě. Navíc tento strom plodí až od svých 15 let. Olej je lisován tradičními metodami, aby byly zachovány všechny jeho přednosti.

Arganový olej má mnoho cenných vlastností. Není příliš mastný a obsahuje vzácné složky. Mezi ty hlavní patří esenciální mastné kyseliny, tokoferoly, karotenoidy, vitamíny, fytosteroly a skvalen. Tento olej se hodí pro všechny typy pleti, i pro mastnou nebo citlivou.


Arganový olej pleť do hloubky hydratuje, povzbuzuje, vyhlazuje vrásky, zvyšuje přirozenou tvorbu kolagenu a elastinu, redukuje jizvy po akné, zmenšuje póry a brání tvorbě strií. Má nejvyšší obsah vitaminu E ze všech olejů, působí antioxidačně a proti stárnutí pokožky.

Arganový olej lze použít jako sérum, místo pleťového krému, jako výživu vlasů nebo místo tělového mléka. Olej je skvělý i ke zjemnění kůže na patách nebo loktech. Zlepšuje stav nehtů a nehtové kůžičky. Pár kapek můžete také přidat do BB krému, pleťového krému nebo esence, kterou používáte. Olej lze přidat do koupele nebo použít jako masážní.

Arganový olej MISSHA NearSKIN Real Essential Oil obsahuje kromě kvalitního arganového oleje i olej z pupalky, semen hroznů nebo semen meruňky. Vstřebává se bez pocitu mastnoty, nelepí a hydratuje všechny typy pleti. Neobsahuje parabeny, minerální oleje, parfemaci ani umělá barviva. Prodává se v praktickém a elegantním balení s kapátkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat