Prohledat tento blog

pondělí 30. března 2015

Šnečí extrakt pro krásu

O „šnečí kosmetice“ jste určitě už slyšeli. I Missha nabízí mnoho úžasných produktů, které šnečí extrakt obsahují.

O co se ale vlastně jedná? Jsou kvůli extraktu hlemýždi usmrcováni? Jaký přínos má pro naši krásu?  Kladete si podobné otázky? Tak čtěte dál.

První výrobky ze šnečích extraktů vznikly v Jižní Americe v 80. letech. Pracovníci na šnečích farmách zde totiž vypozorovali, že se jim rychleji hojí zranění a mají jemnější pokožku rukou. To inspirovalo vědce a lékaře k prozkoumání látek, které šnečí sliz obsahuje a k jeho využití v kosmetice. Prvními výrobky byly pleťová voda a regenerační krém.
Je třeba zdůraznit, že extrakt se ze šneků Helix aspersa získává šetrnou metodou, aniž by byli usmrceni. Po proceduře jsou opět vypuštěni na svobodu.

Čím je šnečí extrakt výjimečný? Sliz, který je pro hlemýždě typický, a který jim umožňuje snadný pohyb, je bohatý na mnoho látek, tolik důležitých pro zdraví a krásný vzhled pokožky. Obsahuje kolagen, alantoin, kyselinu glykolovou, elastin a vitamíny (A, C, E). Výrobky se tedy hodí i pro problematickou nebo citlivou pleť.

Šnečí extrakt (Snail Slime extrakt) stimuluje buněčnou regeneraci, má hojivé, čistící a zvláčňující účinky. Dokáže pokožku viditelně omladit, hydratovat, vyhladit a rozzářit. Celkově zlepšuje její vzhled a strukturu. Účinný je i na akné, jizvy či strie. Účinky pocítí ženy každého věku.

Nevěříte? Nezbývá než produkty vyzkoušet na vlastní kůži. Missha jich pro vás má celou řadu:

Ucelená řada Super Aqua Cell Renew přináší legendární „šnečí“ BB krém, pleťové masky, pleťové mléko, krém na ruce, pleťový toner a čistící pěnu.



V nabídce je několik luxusních produktů, které v sobě kombinují účinky zlata a šnečího extraktu. Vyzkoušet můžete pleťové sérum, vyplňovač vrásek nebo pleťový krém.



Zajímavé jsou gelové pásky na rty, které díky šnečímu extraktu rty vyživují, hydratují a regenerují.



Pro každý typ pokožky, k jejímu zklidnění a ochraně, se hodí aloe vera gel s obsahem šnečího extraktu.



Už jste „šnečí“ kosmetiku vyzkoušeli? Který produkt vás láká nejvíce?

Žádné komentáře:

Okomentovat